Iris en Jessy Looymans schitteren in Bornival met twee podiumklasseringen

Iris en Jessy Looymans schitteren in Bornival met twee podiumklasseringen

Op het CSI2* concours van Bornival stond de dag tot nu toe in teken van de jonge paarden en de CSI1* ruiters. In het 1m20 reed Emile Rogiest deze ochtend naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Mr. Pialot Z (v. Mr. Blue) een foutloze ronde springen in 56,53 seconden. 

Evelyne van Vreckom en Kirby vh Valenberghof (v. Eco van't Spieveld) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen in 59,26 seconden. Jessy Looymans en Carrera Z (v. Calvino Z) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 60,45 seconden.

Voor David Malfait (Louis Z) en Jonas Sadoun (Mullentine Cash Flow) was er respectievelijk een vierde en een vijfde plaats.

Andere Belgische klasseringen kwamen van Sofia Francois (King des Bruyeres), Evelyne van Vreckom (Cristiano Obolensky) en Alice Detraux (Madona DC). 

5 en 6-jarigen

Bij de 5-jarigen was Pieter de Brabandere de snelste in een barrage met 22 combinaties. Hij reed Dalton van de Lindehoeve Z (v. Dagano Vdw Z) foutloos rond in 37,24 seconden. Iris Looymans en Primero HH van de Ruiter (v. Corydon van T&L) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 37,32 seconden. Constant van Paesschen maakte met Fedora Val Henry (v. Jarnac) de top drie compleet. Zij lieten alle balken in de lepels en klokten af in 37,54 seconden. 

Gilles Nuytens (Prestige van het Kluizebos) en Charlotte Philippe (Prestigieux du Bois Madame Z) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Philippe kon naast de vijfde ook de zesde plaats mee naar huis nemen. Dit keer rekende ze op Toucourt Bois Madame Z (v. Toulon). Odile Gierech (Jazil du Hussoit), Koen Gelaude (Kalliope) en Leon Brutsaert (Pop Star van de Schelpenhoeve) eindigden ook in de top tien. 

7-jarigen 

Bij de 7-jarigen slaagde er tien combinaties in de nul te behouden. Een barrage met tien moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. De overwinning ging hier naar Joao Victor Castro. Hij reed Call For More (v. Baltimore) foutloos rond in 37,47 seconden. Voor Louise Losfeld en Odilon van T&L (v. Phin Phin) was er een tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen in 38,85 seconden. Pieter de Brabandere en Ito van't Lozerhof Z (v. Incredible vd Caatshoeve) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 40,09 seconden. 

Enkel de top drie kon de nul behouden. Laura Renwick (Cottee) was de snelste vierpunter wat haar nog de vierde plek opleverde. Voor Georges Trulemans en Bron d'Our de Haute Melen Z (v. Bamako de Muze) was er een vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten