Valinski S springt naar de winst in eerste WEF Cup

Valinski S springt naar de winst in eerste WEF Cup
De eerste Violet WEF Challenge Cup, een Grand Prix-qualifier, hoewel op nationaal niveau zag in totaal 53 combinaties aan de start. Daarin sprong Todd Minikus naar de overwinning in het zadel van Valinski S.

Minikus kwam aan de start met de Olympische -veteraan, de 15-jarige Valinski S. Een KWPN-ruin (Nijinski x Rockina) in eigendom van Wyndmont Farm. De viervoeter sprong tijdens de laatste Olympische Spelen nog met de Australische springruiter Matt Williams.

Het duo sprong zo naar hun tweede overwinning van het jaar. Afgelopen zondag sprong Minikus ook reeds naar de overwinning in de nationale Grand Prix. In totaal kwamen er 10 combinaties terug aan de start in de barrage.

Amerika's Marilyn Little volgde op de tweede plaats met Clearwater. Little verloor een kleine fractie in tijd bij het aanrijden van de laatste hindernis en stopte zo de klok in 38,33 seconden. Venezuela's Emanuel Andrade volgde op de derde plaats met Dipssy. Emily Moffit en Harriri vd Maltahoeve (v. Nabab de Rêve) plaatsten zich op de vijfde plaats.