Jens van Grunsven springt naar de winst in Drachten's eerste hoofdproef

Jens van Grunsven springt naar de winst in Drachten's eerste hoofdproef
In het Nederlandse Drachten werd de dag afgesloten met de 1.45m CSI2* Big Tour "Bouwbedrijf van Grunsven". Tijdens deze proef was het Jens van Grunsven die de overwinning greep op de rug van de 10-jarige merrie Cika. Het duo haalde de finish in 52,21 seconden.

In totaal haalden 33 combinaties van de 89 starters de finish zonder het hout aan te raken. Sander Geerink en de 12-jarige KWPN-ruin, Robinson (v. Rubert R) volgden op de tweede plaats. Het duo stopte de klok in 53,93 seconden. De Duitse springruiter Volker Höltgen en Carera 12 (v. Carinjo) plaatste zich op de derde stek.

De top vijf werd afgewerkt door Albert Zoer met de 8-jarige Edorette (v. Clinton) op vier en Ernesto Canseco met de 10-jarige Celebrity VDL (v. Indoctro) op vijf.

Verder wisten Lisa Nooren (Hocus Pocus De Muze, v. Tinka's Boy), Robert Vos (Dempseys, v. Calvaro Z), Sjaak Sleiderink (Dexter R, v. Namelus R) en Joy Lammers (Athena, v. Namelus R) binnen de top tien te stranden op een respectievelijke zesde, zevende, negende en tiende stek.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN