Peter Wylde en de Nederlands gefokte Shakira Z springen naar de winst

Peter Wylde en de Nederlands gefokte Shakira Z springen naar de winst
In het zonnige Palm Beach, Florida is het Peter Wylde die de hoofdwinst neemt op de tweede dag van de eerste week. Wylde en de 10-jarige Zangersheide-merrie uit Sandro Boy x Cruyff, Shakira Z wisten als snelste de eindmeet te kruisen. Het duo stopte de klok in 39,359 seconden. Slechts zeven combinaties wisten een dubbele nulrit te rijden. Het Nederlands fokproduct is een halfzus van Stefanie Bolte's Figaro Z (v. For Pleasure).

Vorig jaar won het duo nog de openingsproef van het WEF (Winter Equestrian Festival).

Laura Chapot en de 15-jarige ISHD Dual Star (v. Quick Star) volgde op de tweede plaats. Chapot stopte de timer in 39,813 seconden. Benjamin Meredith en Always Me volgde op de derde plaats.

De top vijf in deze 1.45m proef werd vervolledigd door Conor Swail (Grand Cru vd Vijf Eiken) op vier en Juan Ortiz (Dulien van de Smeets) op vijf. Geert Lannoo's BWP fokproduct Grand Cru is een zoon van PKZ Contact van de Heffinck x Hearbtreaker. Normaal is het Conor Swail's student Vanessa Mannix die het paard aan de start brengt. De hengst komt uit dezelfde stam als Quel Homme vd Heffinck (v. Quidam de Revel) en Souvenir vd Heffinck (v. Heartbreaker), beiden actief op een 1.60m niveau.