Makkinga is Belgen te snel af bij Het Azelhof

Makkinga is Belgen te snel af bij Het Azelhof
Vanochtend is de tweede dag CSI2* bij Het Azelhof in België goed begonnen voor Anne-Liza Makkinga. In een grote rubriek met 90 starts bleeft ze uiteindelijk de Belg jeroen Appelen nipt voor.

In het zadel bij Crystel Clear (v. Calido I), het voormalige paard van Jody Bosteels, sprong Makkinga foutloos in 62.28 seconden door de proef direct op tijd. Daarmee was ze net te snel voor Appelen die met Arco Z (v. Accardi) flink aanzette maar met een tijd van 62.38 seconden net te kort kwam voor de overwinning. Sam Polleunis en Gentleman (v. Guidam), gisteren nog goed voor winst, moest ditmaal genegen nemen met de derde plaats.

Voor Ezequiel Daponte en Cylandra was er een vierde plaats en vijfde plaats was voor Clementine Goutal en Tixie des Hayettes. Op de zesde plaats zien we dan nogmaals Appelen, ditmaal met met Axana vd Herkant Z.  Patrik Spits en Verdi vd Withoeve Z klasseerden zich op de zevende plaats. En voor Nederland zette Yves Houtackers met Ducati VDP ook een fraaie rit neer. Het duo sprong in 65.91 foutloos naar de achtste plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.