Becker maakt Duitse shortlist voor Rio bekend

Becker maakt Duitse shortlist voor Rio bekend
Nog een maand en dan maakt de Duitse chef d’equipe Otto Becker bekend met welk team hij naar Rio zal afreizen om deel te nemen aan de Olympische Spelen voor Duitsland.

Maar van de week gaf hij al wel meer vorm aan wie hij als team in principe naar Rio wil sturen als alle paarden en ruiters fit zijn.Op de tussentijdse shortlist komen vele verwachte en bekende namen terug. Zo zien we Christian Ahlmann met drie mogelijke paarden: Codex One, Epleaser van ’t Heike en Taloubet Z terug in de lijst. Maar ook oude vedettes Ludger Beerbaum en Marcus Ehning maken weer een goede kans om hun land te gaan verdedigen.

Ludger Beerbaum, die recent de Grote Prijzen van Hamburg en Chantilly won prijkt dan ook met zijn winnende paarden Casello en Chiara op de lijst. Voor Ehing geldt hetzelfde. De ruiter uit Südlohn staat op de lijst met zijn toppaard Cornado NRW, waarmee hij dit jaar  de Rolex Grand Prix op Indoor Brabant won, en Pret a Tout.

Ook Daniel Deusser en Cornet D’Amour vinden we terug op de lijst. Het duo heeft de laatste jaren hun waarde bewezen En naast zijn witter schimmel topper heft Deusser tevens ook de beschikking over First Class van Eeckelghem.

Meredith Michaels-Beerbaum is met Fibonacci de laatste amazone op de shortlist en zal ook met de eerder genoemde namen tijdens de Nations Cup in Aachen in actie komen.  De reden dat Becker zo vroeg al zijn namen bekend maakt is zodat de combinaties hun wedstrijden beter kunnen plannen op weg naar Rio.

Mochten  één van de vijf aangewezen combinaties niet fit zijn dan zal er plaats gemaakt worden voor de andere leden in het A-kader en dat zijn momenteel nog  Hans-Dieter Dreher (Cool and Easy), Marco Kutscher (Van Gogh), Janne-Friederike Meyer (Goja), Mario Stevens (Brooklyn) en Patrick Stühlmeyer (Lacan).