KWPN paarden vooraan in Sacramento

KWPN paarden vooraan in Sacramento
In het zonnige California werd de dag gisteren afgesloten met een 1.45m speedproef. Tijdens de wereldbeker kwalificatie in Sacramento kwamen 33 combinaties aan de start in the ruim 36.000 euro gedoteerde Murieta Inn, Spa & Restaurant prijs. Slechts negen duo's kruisten de eindstreep foutloos.

Overwinning was er voor Canada's Christopher Surbey en de 9-jarige KWPN-merrie Cavarola (v. Corland). Het duo haalde de winst in een tijd van 59.60 seconden.

Enkel Mexico's Eduardo Menezes (Caruschka) en Jessica Springsteen (Davendy S) wisten deze tijd te verbeteren. Echter sprongen beiden één balk uit de lepels. Amerika's Hilary Mc Nerney en de 12-jarige KWPN-dochter van Acord II, Z Acodate Ddl finishte op de tweede plaats. Het duo stopte de klok in 60.66 seconden.

Guido Klatte jun. zorgde voor een Europese 'touch' op het podium. Met onder het zadel Coolio (v. Contendro I) strandde de Duitse springruiter op een derde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Richard Spooner met de 17-jarige Zangersheide ruin Chivas Z (v. Cumano) en Uma Oneill met Clockwise of Greenhill).