Johnny Pals moet Belgisch podium voor zich dulden in Moorsele

Johnny Pals moet Belgisch podium voor zich dulden in Moorsele
In het Zilveren Spoor in het Belgische Moorsele werd deze avond nog een 1.45m Longines Ranking proef gereden. De winst bleef in België dankzij de snelle rit van Arnaud Doem in deze rubriek tegen de klok.

Met zijn vosse hengst Hocus Pocus de Messitert (v. Quidam de Revel) bleef de Waalse ruiter foutloos in een tijd van 71.94 seconden. Hij was zo bijna een seconde sneller dan zijn landgenoot Koen Vereecke en de elfjarige Glasgow MB (v. Toulon). Voor hun noteerden we een foutloze rit in 72.65 seconden. Equnews-ruiter Jean-Christophe De Grande maakte de top drie compleet met zijn Belano vd Wijnhoeve Z (v. Berlin). Zij bleven eveneens van het hout en dit in 72.87 seconden.

Beste Nederlandse prestatie kwam van Johnny Pals met Wesselina (v. Cumano). Zij finishten in zonder fouten te maken in 73.30 seconden. Voormalig wereldkampioen Philippe Le Jeune werd nog vijfde met Cadeau de Muze (v. Nabab de Rêve), nadat hij door de finish kwam in 76.36 seconden.

Nog een opvallende combinatie in de top tien was de Braziliaan Rodrigo Bass en de schimmelhengst Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle (v. Surcouf de Revel). Bass reed Toscan afgelopen weekend in het Franse Sancourt voor het eerst op internationaal niveau en vandaag waren ze in Moorsele goed voor een zevende plaats na een nulrit in 77.50 seconden. Het was sinds februari 2016 dat het voormalig paard van Constant Van Paesschen en Gregory Wathelet uit de internationale wedstrijdring verdween.