Michel Hendrix imponeert in Bolesworth

Michel Hendrix imponeert in Bolesworth
De 1.50m hoofdrubriek stond pittig en kort gebouwd in Bolesworth. Dat bleek aan het groot aantal combinaties dat één of meer tijdsfouten noteerde in de eerste omloop. Uiteindelijk wist Michel Hendrix zich knap in de spotlights te springen op een vijfde plaats.

In een barrage van acht wist de Amerikaanse Lauren Hough de concurrentie achter zich te laten. Op de rug van de 13-jarige Ohlala (v. Orlando) snelde Hough naar de overwinning in 40,91 seconden. Zo ging ze lokale springruiter, Robert Smith voor.

Smith zorgde voor jolijt bij het thuispubliek. Thans had hij 43,06 seconden, ruim twee seconden meer, nodig als de Amerikaanse om de finish te kruisen. In het zadel van Romain De Leebeeck's fokproduct, Ilton (v. Dulf van den Bisschop) werd hij gevolgd door Yazmin Pinchen.

Pinchen en Van de Vivaldi (v. Albfuehren's Vivaldi) volgde op de derde plaats in 43,55 seconden. Net buiten het podium strandde Trevor Breen met Willy Matton's fokproduct, de sBs-merrie Bombay (v. Lord Z). Nederland's springruiter, Michel Hendrix vervolledigde de top vijf met onder het zadel de 11-jarige KWPN-zoon van Indoctro, Baileys.