Doron Kuipers en Robert Vos springen zich in de prijzen in Poznan

Doron Kuipers en Robert Vos springen zich in de prijzen in Poznan
In Poznan werden er vandaag opnieuw verschillende rubrieken gereden. De Nederlandse ruiters lieten er van zich horen in de 1.40m en 1.50m Longines Ranking proef. Het waren vooral Doron Kuipers en Robert Vos die zich in de kijker wisten te springen op Pools grondgebied.

In de 1.50m proef met aparte barrage kwalificeerden elf ruiters zich voor de barrage. Onder hun zagen we ook Doron Kuipers. Met de tienjarige ruin Theoreme Du Desir (v. Calvaro) bleef hij in deze barrage eveneens foutloos en was hij zelfs snel in een tijd van 38.99 seconden. Het leverde hem een tweede plaats op.

Kuipers moest zo enkel Juan Carlos Garcia en de bruine hengst Gitano Van Berkenbroeck (v. Nabab De Rêve) voor zich laten. Deze Italiaanse ruiter hield de nul op het scorebord in een tijd van 37.24 seconden. Marek Lewicki maakte het thuispubliek blij door op een derde plaats te eindigen met de KWPN'er Abigej (v. Lupicor). Voor hun noteerden we een nulrit in 39.39 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Jaroslaw Skryczynski met Calevo 2 (v. Casall) en Katerine Dinan met Dougie Douglas (v. VDL Douglas). Zij finishten in respectievelijk 39.40 seconden en 39.74 seconden.

De internationale viersterren rubriek over een hoogte van 1.40m was ongetwijfeld een proefje naar de smaak van Jaroslaw Skrzyczynski met de 8-jarige Chacco-Blue dochter, Chacclana.De combinatie snelde naar de overwinning in 54,27 seconden en ging zo Portugal's Luis Sabino Goncalves vooraf. In het zadel van de Selle Français-hengst, Teck de Riverland (v. Quick Star) sprong de Portugees  naar de tweede plaats in 55,71 seconden.

Malgorzata Koszucka en Charlene (v. Clarimo) volgden op de derde plaats. Nederland's springruiter Robert Vos stelde zich tevreden met de vierde plaats. Op de rug van Interline H (v. Indoctro) sprong hij foutloos rond in 56,24 seconden.

Bij de jonge paarden  werd de overwinning  ingenomen door Marek Lewicki en de Duitse merrie  Philadelphia (v. Perigueux).

Klik hier voor de resultaten