Ijzersterke Thibeau Spits wint de FEI Pony Trophy van Mechelen

Ijzersterke Thibeau Spits wint de FEI Pony Trophy van Mechelen
In Mechelen werd zonet één van de hoogtepunten van de avond verreden: de FEI Pony Jumping Trophy. In deze ponyrubriek kwamen 16 combinaties aan de start. Vier van hen slaagden er ook in om een foutloze eerste omloop te springen. Een barrage met vier moest dus over de winnaar beslissen.

Bo Chiaro Gröning moest als eerste de ring in. Zij was op weg naar een snelle tijd met de 12-jarige Chessy (v. Viktoria's Colano), maar tikte een balk uit de lepels. Haar tijd van 38,82 leverde hen de vierde plaats op. De derde plaats ging naar Aaron Tijskens. Hij reed de 11-jarige Superbe de Laloena in 38,79 seconden naar de eindmeet. Op de tweede plaats kwam de Deense amazone Anna Sofie Toernaes. Zij was de eerste die een foutloze barrage aflegde met haar Kalypso Skovgaard (v. Krimh Ox) en finishte in 36,75 seconden.

De eindoverwinning ging naar onze landgenoot Thibeau Spits. Hij moest als laatste de ring in met Cleostrade (v. Ginus), maar bezweek niet onder de druk. Hij hield het hoofd koel en finishte in 36,67 seconden. Hij liet hierbij alle balken in de lepels.

Jade Fleur Calaque eindigde op de vijfde plaats. Zij liet alle hindernissen in het basisparcours onaangeroerd, maar jammer genoeg kregen zij en Ghost Rider een tijdsfout achter hun naam genoteerd.

De overwinning van Spits vandaag betekent meteen ook dat hij de leiding in het algemene klassement overneemt.