Belgen blijven goed presteren in tweesterrencompetitie Mechelen

Belgen blijven goed presteren in tweesterrencompetitie Mechelen
Vanavond wordt er niet enkel op de A-piste gesprongen in Mechelen, ook op de B-piste wordt een druk programma afgewerkt. Met twee proeven van de 2-stercompetitie, staat de agenda voor vanavond nog aardig vol.

Eerder vandaag werd de prijs 'Poels Equestrian' afgewerkt. Het ging om een 1m35 rubriek die in twee fases gereden werd. In deze rubriek toonde Thierry Goffinet nog maar eens waarom hij één van de snelste ruiters van België is.

Met de 8-jarige Jack Russel DB (v. Toulon) onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 23,75 seconden. Hiermee bleef hij ruim zijn eerste concurrent, Koen Vereecke, voor die met Diadarco van Evendael Z (v. Diamant de Semilly) op de tweede plaats eindigde. Vereecke sprong een foutloze omloop met de 8-jarige ruin en finishte in 24,85 seconden. Geoffrey Cobbaut en Uomini (v. Helios de la Cour II) namen de derde plaats voor hun rekening. Ook zij sprongen een foutloze ronde en finishte in 26,27 seconden.

Vincent Lambrecht en Velours de Baudry (v. Alcamera De Moyon) namen de vierde plaats voor hun rekening. Virginie Thonon en Danaide du Houssoit (v. Ogano Sitte) deden het eveneens foutloos in 26,97 seconden wat hen een vijfde plaats opleverde.

In het 1m40 was het Geoffrey Cobbaut die de overwinning op zijn naam schreef. Met Id 1 (v. Diamant de Semilly) onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 55,65 seconden. Hij was hiermee de snelste in deze rubriek die rechtstreeks op tijd verreden werd. De tweede plaats ging naar Petronella Andersson. Deze amazone die uitkomt voor de Stephex Stables zadelde de 19-jarige Mouse (v. Limbus) om in 56,35 seconden naar de eindmeet te rijden. Ze lieten hierbij alle balken in lepels. Vincent Lambrecht en S&L Through The Looking Glas (v. Arkan) namen de derde plaats voor hun rekening met een tijd van 58,04 seconden.

Koen Vereecke (Jativia) en Donaat Brondeel (Jadorado vd Bremboshoeve) vervolledigden de top vijf. Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.