Felix Hassmann houdt Smolders van de overwinning in Mechelen

Felix Hassmann houdt Smolders van de overwinning in Mechelen
In Mechelen werd zonet de KBC Bank & Verzekeringen prijs gesprongen. Het ging om een 1m50 rubriek met aparte barrage. 43 combinaties waagden zich aan het parcours en zeven van hen slaagden er ook in om een foutloze eerste ronde af te leggen. Een barrage met zeven combinaties moest dus uitmaken wie zich de winnaar van de proef mocht noemen.

Met Niels Bruynseels, Olivier Philippaerts, Jos Verlooy, Zoe Conter en Damien Haelterman waren de Belgische combinaties alvast goed vertegenwoordigd in de ultieme ontknoping.

Maar uiteindelijk bleken er toch twee ruiters alle Belgische ruiters te snel af. Felix Hassmann, die daarnet ook al een proef of zijn naam kon schrijven, wist ook deze proef te winnen. Hij rekende hiervoor op de 10-jarige Balance (v. Balou du Rouet) die in 35,53 seconden naar de eindmeet sprong. De tweede plaats ging naar onze landgenoot Harrie Smolders. Ook hij kon met Zinius (v. Nabab de Reve) de nul op het scorebord houden en finishte in 36,13 seconden.

De beste Belgische prestatie kwam van Niels Bruynseels. Met de 11-jarige merrie Angel van T Hof (v. Chin Chin) onder het zadel, klokte hij af in 38,05 seconden.

De fransman Simon Delestre nam met Teavanta II C Z (v. Treasure) de vierde plaats voor zijn rekening. Ook hij deed het tweemaal foutloos en finishte in 38,11 seconden. Max Kühner en PSG Future (v. Cash and Carry) eindigde op de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten