Felix Hassmann verstoort Belgisch onderonsje in speedproef

Felix Hassmann verstoort Belgisch onderonsje in speedproef
In Mechelen werd zonet de eerste CSI5* rubriek van de dag afgewerkt. Het ging om een 1m40 rubriek die rechtstreeks op tijd gereden werd. 77 combinaties traden aan, maar uiteindelijk kon er maar eentje de snelste zijn.

De snelste tijd kwam van de Duitse Felix Hassmann. Hij stond bijna de hele rubriek aan de leiding en uiteindelijk slaagde er ook geen enkele andere combinatie in om de tijd van Hassmann en zijn 12-jarige ruin SL Brazonado (v. SI Baluarte) te evenaren. De rest van de top vijf kleurde volledig Belgisch. Wilm Vermeir eindigde met Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) op de tweede plaats. Ook zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 64,46 seconden.

Olivier Philippaerts nam met de 13-jarige Ustina Sitte (v. Clinton) de derde plaats voor zijn rekening. Ook de jonge Limburger deed het foutloos in 64,62 seconden. Christophe Vanderhasselt, die al erg vroeg in de rubriek een snellen foutloze ronde reed, eindigde uiteindelijk op de vierde plaats. Hij zadelde hiervoor zijn 11-jarige BWP ruin Gino van de Vrunte (v. Jokinal de Bornival). Gilles Thomas en Conaro (v. Con Capitol) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten