Hoekstra en Michels scoren zilver en brons in U25 Grand Prix Amsterdam

Hoekstra en Michels scoren zilver en brons in U25 Grand Prix Amsterdam

In Amsterdam was het zonet aan de U25 ruiters om voor een afgeladen Rai hun kunnen te tonen. Donderdagmiddag sprongen ze hun openingsrubriek voor wat minder publiek maar met volle tribunes stonden de zenuwen toch net wat hoger gespannen. De combinaties kregen een stevig 1m45 parcours voorgeschoteld en tien van hen slaagden erin om die basisronde zonder springfouten door te komen. Een barrage met tien moest dus over we winnaar beslissen. Eerder vandaag ging Matthew Sampson al als laatste starter met de overwinning aan de haal en ook in deze rubriek was het de laatste combinatie die in de barrage moest aantreden die het goud mee naar huis mocht nemen. De Zweedse Ebba Danielsson bleef met Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot) een peloton Nederlanders voor door in 30,73 seconden een foutloze ronde te springen. 

Hessel Hoekstra werd de beste Nederlander op de tweede plaats. Zijn imposante hengst Comthago VDL (v. Comme Il Faut) kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 34,61 seconden. Iris Michels mocht op de derde podiumtrede plaatsnemen. Zij rekende op de 13-jarige Bugano de l'Abbaye (v. Ugano Sitte) om in 29,60 seconden rond te springen. De snelste tijd, maar helaas tikte ze hierbij ook één balkje uit de lepels. Als snelste vierpunter leverde hen dat nog de derde plaats op. 

Mart Ijland (Kerenia) en Logan Fiechter (D-Iness Z) werden vierde en vijfde. Ook Fleur Holleman (Cataque du Haut Breil), Emma Bocken (Kadessa Z) en Elize van de Mheen (Kilimanjaro) reden naar een top tien klassering.

Klik hier voor de resultaten