KWPN-er Alamo schrijft CSI5* Grand Prix van Doha op zijn naam

KWPN-er Alamo schrijft CSI5* Grand Prix van Doha op zijn naam

In Doha werd de derde week van een internationale tour vandaag afgesloten met de Grand Prix van de CSI5* competitie. De deelnemers kregen een pittig basisparcours voorgeschoteld en dat uitte zich ook in het aantal barragekandidaten: slechts vier combinaties konden de nul behouden in het basisparcours Een barrage met vier moest dus uitsluitsel bieden. In die barrage was het de ervaren Alamo (v. Ukato) die onder het zadel van Abdullah Alsharbatly naar de overwinning sprong. De 16-jarige KWPN-er sprong een foutloze ronde in 39,43 seconden en was zo de enige die de klok onder de 40 seconden kon stoppen. De ruin werd in het verleden onder andere door Sergio Alvarez Moya en Steve Guerdat uitgebracht. 

Santiago Lambre volgde op de tweede plaats. Hij rekende op Chacco Blue II (v. Chacco Blue) om in 40,09 seconden foutloos ronde te springen. De andere top vier klasseringen kwamen in handen van twee amazones. Rikke Belinda Barker reed Tabalou PS (v. Taloubet Z) naar de derde plaats door in 41,78 seconden een foutloze ronde te springen. Amber Fuller deed het in het zadel van de BWP-er Nopal van Tallaert ook foutloos in 44,52 seconden. Dit leverde hen de vierde plek op. 

De top vijf werd vervolledig door Emanuele Gaudiano. Hij kreeg met Nikolaj de Music (v. Kannan) een springfout in het basisparcours. Hun snelle tijd verzekerde hen echter nog van een top vijf klassering. 


Klik hier voor de resultaten