Willem Greve en Lars Kersten kleuren Grand Prix podium Amsterdam! Tani Joosten noteert prachtig debuut!

De 1.60m Grote Prijs van Amsterdam kwamen elf combinaties aan de start van de barrage. Uiteindelijk was Julien Epaillard de onbetwiste winnaar met zijn Dubai du Cedre (BAloubet du Rouet). Het paar was ruim twee seconden sneller dan Willem Greve en Pretty Woman van 't Paradijs (Vigo d'Arsouilles). Lars Kersten vervolledigde de top drie in het zadel van Funky Fred Marienshof Z (Fantomas de Muze).

In de barrage kwam Matthew Sampson als eerste aan de start met de 16-jarige KWPN'er, Daniel (Heartbreaker).  Het duo zette de toon met één springfout in 38,91 seconden. Maikel van der Vleuten volgde aan de start.

In het zadel van de 13-jarige Dywis HH (Toulon) sprong de Nederlander foutloos door de finish. Van der Vleuten zijn foutloze tijd werd meteen verbeterd door Sara Vingralkova en de 12-jarige How Easy (Talan).

De Franse snelheidsduivel, Julien Epaillard dook ruim onder de chrono van de Tsjechische amazone. Samen met zijn vertrouwde Dubai du Cedre (Baloubet du Rouet) stopte Epaillard de chrono in 34,16 seconden en nam zo de leiding over, halverwege de barrage. Lars Kersten kwam nadien dicht in de buurt van Epaillard's tijd. In het zadel van Fuky Fred Marienshof Z (Fantomas de Muze) sprong Kersten foutloos door de finish in 37,98 seconden.

Willem Greve volgde aan de start. In het zadel van zijn 9-jarige BWP-merrie, Pretty Woman van 't Paradijs (Vigo d'Arsouilles) wist Greve de chrono van Kersten te verbeteren met een finish in 36,57 seconden.

Tani Joosten scoort in 1.60M GP Debuut!

Meest opvallende prestatie?  De Nederlandse amazone, Tani Joosten presteerde sterk in haar 1.60m Grand Prix debuut. Samen met Galdal Me (Zambesi TN) sprong ze met één springfout naar de elfde plek.