Maikel van der Vleuten derde in LGCT Grand Prix Mexico

Maikel van der Vleuten derde in LGCT Grand Prix Mexico
Gisteren was het de jonge ZwitserMartin Fuchs die op fenomenale wijze de eerste LGCT Grand Prix van het seizoen won. In Mexico was hij met zijn geweldige hengst Chaplin (v. Verdi) te snel voor Niels Bruynseels en Maikel van der Vleuten.

Iedereen zat op het puntje van zijn stoel tijdens de barrage met zes combinaties waar Fuchs en de 10-jarige KWPN'er boven zichzelf uitstegen. De 25-jarige ruiter sprong met stalen zenuwen naar de winnende tijd van 37.07 seconden en claimde daarmee zijn eerste outdoor zege van het seizoen.

"Gewoon geweldig, Chaplin gaf alles!" zei de Fuchs na zijn winst. "Niels is één van de snelste ruiters in de wereld met Gancia. Dus ik heb met Nicola en Max voor de tijd nog even de tactiek doorgenomen en we besloten het volle risico te nemen."

Als vierde starter in de barrage was Niels Bruynseels was er zeer dichtbij met Gancia de Muze (v. Malito de Reve). Tot dan toe ging Betram Allen aan de leiding met Hector van D'Abdijhoeve (v. Cabrio van de Heffinck). Maar met een supersnelle rit ging Bruynseels met zijn 11-jarige BWP's in 37.58 seconden bijna twee seconden sneller door het parcours.

"Ik ben ongelooflijk blij met dit resultaat. De beste paarden en ruiters rijden hier. Ik had misschien wat sneller kunnen gaan. Maar ik wou niet al het risico nemen, foutloos rijden was belangrijk." zei Bruynseels over zijn rit vandaag.

Maikel van der Vleuten mocht zich als derde opstellen bij de prijsuitreiking. In het zadel bij de 12-jarige KWPN merrie VDL Groep Arera C (v. Indoctro). De Nederlandse topruiter klokte een vlotte rit van 38.27 seconden en eindigde voor Lorenzo de Luca en Armitages Boy (v. Armitage)die met een rustige rit vierde werd.

Van der Vleuten was ook tevreden met zijn paard. "Ik ben trots op mijn derde plaats. Arera deed het weer fantastisch. Ze heeft misschien niet de beste techniek, maar ze geeft altijd alles om foutloos te zijn."

Kijk hier voor alle resultaten.