Emanuele Gaudiano maat te sterk tijdens 1.60m Grand Prix van Abu Dhabi

De Italiaanse topruiter Emanele Gaudiano blijft knalprestaties neerzetten op het allerhoogste niveau. Dat was ook tijdens het onmiskenbare hoogtepunt van de dag in Abu Dhabi, de Grand Prix over 1.60m hoogte, niet anders. Samen met de veertienjarige Oldenburg hengst Chalou (Chacco-Blue) veroverde Gaudiano de beker en ruim 38,000 euro door als snelste van slechts twee dubbel foutloze combinaties te eindigen.

De Grand Prix over twee rondes werd in totaal door slechts twee combinaties volledig foutloos afgelegd, waarbij Gaudiano de voshengst Chalou in 42.56 seconden naar het beste resultaat stuurde. Billy Twomey volgde voor Ierland met de vijftienjarige voshengst Chat Botte E.D (Casall) op een ruime twee seconden als tweede. Een totaal van vier strafpunten en een strakke tijd van 41.67 seconden leverde David Will in het zadel van de BWP ruin My Prins van Dorperheide (Zilverstar T) een bronzen medaille op.

Grote winnaar van gisteren, Kristaps Neretnieks, zette op de Holstein ruin Quintair (Quintero) alweer een topronde neer en sprong naar de vierde plaats. De laatste tijd bij één springfout werd behaald door de Syrische combinatie Amre Hamcho en de veertienjarige schimmelruin Vagabon des Forets (Corofino 2).