Philipp Schulze Topphoff bovenaan in 5* 1.45m rubriek van Leipzig

Philipp Schulze Topphoff bovenaan in 5* 1.45m rubriek van Leipzig

Met de kwalificatieproef voor de wereldbeker later vanavond op de planning bouwt de spanning in Leipzig stilaan op. De eerste 5* proef van de dag over 1.45m bracht zowel de ruiters als het publiek meteen in de juiste stemming, zeker nadat de Duitse delegatie opnieuw schitterende resultaten afleverde.

Een klassement waarin maar liefst elf Duitse combinaties in de prijzen sprongen werd met overtuiging aangevoerd door Philipp Schulze Topphoff. Samen met de tienjarige Westfalen merrie Carla (Comme Il Faut 5) zette hij de scherpste tijd van 24 foutlozen neer door als enige onder de 53 seconden te blijven. Als enige Fransman in de top vijf sprong Gregory Cottard naar het zilver in het zadel van de vosmerrie Cocaine du Val (Mylord Carthago), een ruime anderhalve seconde voor Jana Wargers en de Oldenburg merrie Dorette (Dollar Du Murier).

Op de vierde plaats volgde Carsten-Otto Nagel op de rug van de tienjarige ruin Drumiller True Blue (Plot Blue). Het winnende duo van de openingsrubriek gisteren, Mynou Diederichsmeier en de twaalfjarige Oldenburg merrie Choccoloca (Cador), vervolledigden deze mooie Duitse top vijf.

Vind de volledige uitslag hier.

Foto: © Tomas Holcbecher for Equnews