Efficiënte CSIO5* West Coast Cup overwinning voor Jacqueline Steffens en Cat Ninja

Efficiënte CSIO5* West Coast Cup overwinning voor Jacqueline Steffens en Cat Ninja

Cat Ninja bezorgde Jacqueline Steffens (CAN) haar eerste individuele vijfsterrenoverwinning in december in Thermal (USA). Het duo voegde daar vrijdag een tweede aan toe in tbird in de CSIO5* West Coast Cup.

In een proef met 10 foutloze eerste omlopen konden slechts drie combinaties een tweede foutloze poging neerzetten over het ingekorte 1,45m-parcours van Peter Holmes (CAN). Slimme beslissingen en efficiënt rijden brachten Steffens aan de top van het podium, want zij en haar paard kwamen in 46,57 seconden door de tijd. Bliss Heers (USA) en Goodbye eindigden tweede (47.35), met Alberto Sanchez-Cozar (MEX) en Union de la Nutria, derde (48.61). 

"Ik had het voordeel dat ik relatief laat in de barrage ging en ik had gezien dat veel paarden het een beetje moeilijk hadden gehad", zei Steffens. "Dus mijn strategie was om efficiënt te zijn en er bovenop te zitten, maar haar een goede rit te geven en geen wilde risico's te nemen. Dat pakte vandaag goed uit voor ons." 

Steffens was al drie jaar een partner van Cat Ninja, maar de laatste 12 maanden waren de beste maanden voor het duo. In december behaalde het duo hun eerste vijfsterrenoverwinning in een snelheidswedstrijd. Hoewel Steffens zich altijd bewust is geweest van het talent van de merrie, heeft ze gewerkt aan het verbeteren van de rijdbaarheid van haar paard, de zachtheid en de reactie op de beenhulpen. De vooruitgang is het resultaat van vlak werk. 

"Ik rijd haar nu drie jaar, dus we hebben veel tijd gehad om een partnerschap op te bouwen," zei ze. "Ze is echt leuk. Ze doet echt haar best, ze is snel, ze heeft veel vermogen en ze is een plezier om te rijden. 

"Ik denk dat de verbetering stap voor stap is geweest," vervolgde ze. "Ik zou niet zeggen dat er een doorbraak was, maar beetje bij beetje is het beter geworden." 

Steffens zal Canada vertegenwoordigen met haar rijdier Freaky in de Longines FEI Jumping Nations Cup of Canada van zondag. "Het is altijd heel belangrijk voor me om voor mijn land te rijden," zei ze, "dus om dat voor de eerste keer in Mexico te doen betekende veel voor me, en om het nu hier op eigen bodem te kunnen doen is heel opwindend." 

Klik hier voor de resultaten

Bron: World of Showjumping

Foto: tbird/Cealy Tetley