Kent Farrington wint CSI5* Grand Prix Vancouver

Kent Farrington wint CSI5* Grand Prix Vancouver

Na een barrage met acht heeft de Amerikaanse springruiter Kent Farrington een nieuwe CSI5* Grand Prix op naam geschreven. Voor de Amerikaan meteen zijn eerste CSI5* Grote Prijs in Vancouver. Farrington won de Grote Prijs in het zadel van zijn eigen 12-jarige KWPN-merrie, Orafina.

Op bijna twee seconden verschil volgde Jose Alberto Martinez Vazquez met onder het zadel de 13-jarige Quinley (Quintero). Het Grand Prix podium werd afgewerkt door Katherine Strauss met de zoon van Clarimo, Cincinnati Kid. Enkel deze drie combinaties hielden het foutloos in de barrage.

Ali Ramsay volgde op de vierde plek met de 11-jarige Zangersheide-merrie, Bonita vh Keizershof Z (Bustique). De vijfde plaats kwam op naam van Mac Cone en de 13-jarige Zaia di San Giovanni (Cornet Obolensky).

"Dit is de eerste vijfsterren winst dat ik met Orafina behaal," vertelt Farrington na afloop. "We vormen nu ongeveer twee jaar een paar en ik blijf me verbazen hoe voorzichtig ze is. Ze heeft zo haar eigen karakter. Heel eenvoudig te rijden, maar je moet haar ook toelaten in haar eigen 'mindset' te komen..."

Uitslag