Jessica Mendoza en Dublin winnen $37.000 Devon Speed Derby CSI4*

Jessica Mendoza en Dublin winnen $37.000 Devon Speed Derby CSI4*

Een gedecoreerd veld van 21 atleten en hun competitieve paarden kwamen naar de Dixon Oval om te strijden voor de hoogste eer in de snelheidswedstrijd met één ronde en fouten. Aan het eind van de proef waren het Jessica Mendoza uit Groot-Brittannië en Kent Farrington's voormalige Dublin die als winnaars uit de bus kwamen.


Olaf Peterson Jr. (GER) legde een parcours van 14 hindernissen af dat door de hele piste slingerde, inclusief twee lastige combinaties, een haarspeldbocht, verschillende terugdraaimogelijkheden en een lange aanloop naar de laatste oxer. Met rails omgezet in vier seconden toegevoegd aan de uiteindelijke rondetijd, kon elke snelle poging de klasse winnen, zelfs met een rail naar beneden op het parcours. Jessica Mendoza uit Groot-Brittannië en haar eigen Casanova 499 liepen twee rails op het parcours op en kwamen met 81,16 seconden op het bord door de tijdwaarneming. Het eerste duo dat foutloos bleef was de 16-jarige Zayna Rizvi (USA) en Chaplin W, eigendom van Peacock Ridge LLC, die 69,62 seconden op de klok noteerden. Amper twee ronden later nam de Amerikaanse Mavis Spencer nipt de leiding over nadat ze met Con Calle, eigendom van Georgy Maskrey-Segesman, alle rails intact had gelaten in een tijd van 69,53 seconden.

Een paar ronden later kwam Mendoza opnieuw de arena binnen met haar tweede paard van de rubriek, Dublin, om de eerste plaats op het leaderboard op te eisen nadat ze twee tienden van een seconde van de tijd van Spencer had afgesnoept en in 69,33 seconden finishte. De overige ruiters, waaronder de Colombiaan Mark Bluman met Hanakine, eigendom van Daniel Bluman LLC, en Spencer met Carissimo 25, haar tweede paard dat ook eigendom is van Maskrey-Segesman, probeerden Mendoza en Dublin van de troon te stoten, maar slaagden er niet in haar snelle tijd te overtreffen. Aan het einde van de proef was duidelijk dat Mendoza's prestatie goed genoeg was om haar tweede Devon blue van de week te verdienen, door met Dublin, een 15-jarige Nederlandse ruin, het veld van ruiters te overtreffen. Spencer en Con Calle eindigden uiteindelijk op de tweede plaats, terwijl Rizvi en Chaplin W de top drie completeerden.

Een paar dagen eerder won Mendoza de $50.000 Jet Run Devon Welcome Stake CSI4* op een ander paard, Play. Haar succes gedurende de week maakt haar eerste keer op de Devon Horse Show des te specialer. Mendoza en Dublin hebben een lange samenwerking en ze sprak lovend over het talent en de snelheid van de ruin over de grond, waarbij ze opmerkte dat ze hem het liefst in de 1.45m snelheidsklasse rijdt. Ze kijkt uit naar haar laatste wedstrijd van de week zaterdag, de $74,000 Idle Dice Open Stake CSI4*, in de hoop nog een blauw lint mee terug te nemen.

VANUIT DE WINNAARSCIRKEL

Jessica Mendoza - $37,000 Devon Speed Derby CSI4* winnares

Over Dublin:

"Hij is geweldig sinds ik hem heb. Hij is gewoon een echte winnaar op die hoogte, hij vindt het geweldig. Hij heeft de snelheid. Ik zet hem altijd in de 1.45m speed klassen en dat is zo'n beetje zijn ding."

Over het parcours:

"Ik reed [Casanova 499] eerst en ik had twee rails naar beneden, dus ik ging niet aan de leiding. Ik wist dat ik snel moest zijn met Dublin. Helaas heb ik eigenlijk niemand zien gaan omdat ik van paard aan het wisselen was. Ik wist gewoon dat ik zo snel mogelijk moest gaan en ik wist dat [Dublin] de sprongen omhoog zou houden. Hij deed niet zo veel uitgestrekte passen, hij is gewoon snel over de grond en over de sprongen. Natuurlijk is hij ook snel in de bochten."

Over The Devon Horse Show:

"Het is een geweldige week geweest. Het is mijn eerste keer hier en ik denk niet dat ik ooit zo'n goede show heb gehad als ik hier heb gehad. Wat ik morgen ook doe, het is geweldig geweest, maar een lintje zou geweldig zijn. Ik zal morgen één paard in de [$74.000 Idle Dice Open Stake CSI4*] doen."

RESULTATEN

$37.000 Devon Speed Derby CSI4*

Plaats / Paard / Ruiter / Land / Eigenaar | Tijd

1. Dublin / Jessica Mendoza / GBR | 69.33

2. Con Calle / Mavis Spencer / Georgy Maskrey-Segesman | 69.53

3. Chaplin W / Zayna Rizvi / USA / Peacock Ridge LLC | 69.62

4. Hanakine / Mark Bluman / COL / Daniel Bluman LLC | 70.33

5. Calafornia / Laura Chapot / USA / Mary Chapot | 70.49

6. Classic Penny / Sydney Shulman Desiderio / ISR / Jill Shulman | 71.69

7. Wonder If / Amanda Derbyshire / GBR / Gochman Sport Horse LLC | 73.05

8. Cassina 64 / Raleigh Hiler / USA / Kurt Hiler | 73.69

9. Lord Up / Audrey Schulze / USA / RIverbrook Sport Horses | 74.07

10. Express Blue GP Du Bois Madame / Caitlyn Connors / USA / Caitlyn Connors LLC | 75.24

11. Newton Van Het Krekelhof / Catherine Tyree / USA / Catherine Tyree LLC | 75.33

12. Obi Wan / Aaron Vale / USA / Alison Register & Thinkslikeahorse | 75.62