Desiree Kemper sluit Youngster Tour bij Peelbergen af met winst

Desiree Kemper sluit Youngster Tour bij Peelbergen af met winst

In Kronenberg werd deze namiddag de laatste proef voor jonge paarden verreden. Hier sprong de Nederlandse amazone Desiree Kemper samen met haar 6-jarige Lellebel (Eldorado Vd Zeshoek) naar een sterke eerste plaats.

Meer dan de helft van het deelnemersveld kon de nul op het scorebord behouden tijdens het 1.20m tot 1.30m hoge parcours voor 5- en 6-jarige paarden. Het goud ging finaal naar de Desiree Kemper uit Nederland en haar 6-jarige KWPN merrie Lellebel, die daarmee haar eerste medaille van het concours binnenhaalt. De Belg Pieter Kenis ging met de Holsteiner hengst Commander Bond (Corrado I) met het zilver aan de haal ging. Het Belgische duo eindigde met een tijd van 28.34 seconden, en bleef daarmee net twee honderdsten sneller dan de Duitse Eike Felix Thamm in het zadel van Crazy Corent MK (Cornet Obolensky).

Ook Leopold van Asten drukte de Nederlandse stempel nog wat feller op deze proef, en plaatste zich op de rug van de KWPN ruin VDL Groep Lincoln (Baloubet du Rouet) als vierde. De Belg Alexander Housen vervolledigde de top vijf in het zadel van de vosmerrie Fame Hh Z (For Pleasure). 

Vind de volledige uitslag HIER.