Net geen podium voor Maikel van der Vleuten tijdens Wereldbekermanche Londen (VIDEO)

Net geen podium voor Maikel van der Vleuten tijdens Wereldbekermanche Londen (VIDEO)

The London International Horse Show kwam deze namiddag tot zijn apotheose tijdens de Wereldbekerwedstrijd over 1.60m hoogte. Met z'n zevenen wisten ze zich te plaatsen voor de barrage, waar het uiteindelijk tot een "strijd tussen de Britten" kwam. Zekerheid op een God Save The Queen was er al na een indrukwekkende rit van Scott Brash op Hello Jefferson (Cooper van de Heffinck), en ook landgenote Jodie Hall McAteer sprong als laatste aan zet nog naar een bronzen podiumplek. Maikel van der Vleuten had als tweede starter weinig referentie, maar slaagde er toch in een fenomenale vierde plek in de wacht te slepen in het zadel van Elwikke (Eldorado vd Zeshoek).

Zeven van de 37 deelnemers mochten het tegen elkaar opnemen in de allesbepalende barrage van de Wereldbekerwedstrijd in het ExCeL Centre in Londen. Onze landgenoot Maikel van der Vleuten moest met Elwikke al als tweede aantreden, wat hen weinig kans op een referentiepunt gaf. Na een geweldige nulronde waarin heel kort werd gedraaid en veel risico werd genomen, sprong het duo naar de leiderspositie in een tijd van 41.21 seconden.


De uitdaging "catch me if you can" werd door de volgende starter, Scott Brash in het zadel van Hello Jefferson, met beide handen aangenomen. De eerste van twee Britse combinaties in de barrage kreeg een tikkeltje geluk op de tweede sprong van de dubbel, maar liet het thuispubliek daarna dol gaan voor de schitterende chrono van 39.67 seconden. 


Vlak na Brash mocht Daniel Deusser op de rug van zijn iconische Killer Queen Vdm (Eldorado vd Zeshoek) zich wagen aan de Britse te kloppen tijd. De Duitse nummer zeven van de wereld bleek nét te traag, en plaatste zich met zes honderdsten verschil uiteindelijk als tweede op het podium. Geen goud, maar wel weer een pak wereldbeker punten extra op zak.


Hoe kon het ook anders dan dat ook de nummer één van de wereld, Henrik Von Eckermann zich wist te plaatsen voor de barrage. In het zadel van de 9-jarige vosmerrie Dzara Dorchival (Qlassic Bois Margot) ging de Zweed voluit voor de winst en nam veel risico. Dit resulteerde helaas in een fout op de oxer vlak na de imposante muur, wat hem met eenzelfde tijd als Brash de vijfde plaats opleverde.


Met Jodie Hall McAteer als laatste aan zet was het Britse publiek alvast zeker van een thuisoverwinning. McAteer kreeg even geluk op de eerste hindernis van de dubbel, en vervolgde haar ronde met een lichte "better safe than sorry" instelling. In een tijd van 40.14 seconden verzekerde de amazone zich op Salt 'n Peppa (Stolzenberg) van een bronzen medaille. 


Ook Lars Kersten zette in het zadel van de KWPN ruin Emmerton (Silvio I) een imposante rit neer, en sprong met één springfout op de teller naar een tiende plaats.



Vind de volledige uitslag HIER.