Remco Been en Niels Kersten schitteren in 3* Wereldbeker van Poznań

Remco Been en Niels Kersten schitteren in 3* Wereldbeker van Poznań

In het Poolse Poznań hebben de Nederlanders deze late namiddag een duidelijk visitekaartje afgegeven. Tijdens de 3* Wereldbekermanche over 1.50m hoogte veroverden zowel Remco Been als Niels Kersten een welverdiende podiumplaats.

Als eerste aan de start van de tienkoppige barrage bepaalde Remco Been op de rug van de BWP hengst Holland VD Bisschop (Heartbreaker) meteen de te kloppen prestatie. Een schitterende foutloze omloop in 36.76 seconden bleek uiteindelijk onevenaarbaar, waardoor de Nederlander het goud mee naar huis nam. De Zweedse Irma Karlsson mocht met de Oldenburger ruin Chacconu (Chacco-Blue) als tweede haar kans wagen, en sprong daar met een verschil van een ruime seconde naar een tweede plaats. Haar klassering zou ze tot het einde behouden. Niels Kersten reed de KWPN vosruin Gries S (Indoctro) als zesde de barrage binnen, waar het duo knap de nul wist te behouden en afklokte op 38.05 seconden. Met deze prestatie behaalde Kersten de derde podiumplaats.

Als vierde eindigde voor thuispubliek de Pool Jaroslaw Skrzyczynski op de eveneens KWPN gefokte hengst Inturido (Zambesi TN), voor de Zweedse Erica Swartz en de BWP merrie Madonna (Flamenco de Semilly).

Vind de volledige uitslag HIER.