Siebe Leemans houdt Joost Martens van hoofdwinst in Lier

Siebe Leemans houdt Joost Martens van hoofdwinst in Lier

De hoofdrubriek in Lier vormde op donderdag de CSI2* 1.40m Grote Prijs-kwalificatie. Siebe Leemans verzekerde een Nederlandse overwinning op de voet gevolgd door Joost Martens terwijl Kevin Jochems kon rekenen op Looks Good de Liebri Z om een plek op het podium te veroveren. 

Heel wat deelnemers kwamen aan de start van deze rubriek waardoor de uitslag over twee lijsten werd gesplitst. Siebe Leemans en Kobalt, een 9-jarige KWPN ruin van Harley, zegevierden in de ene! Met net geen seconde verschil hielden ze landgenoot Joost Martens met de eveneens 9-jarige KWPN'er Kiev (Extase) achter zich. Bas Moerings stuurde de KWPN hengst Ipsthar (Denzel vt Meulenhof) naar zeven terwijl Kim Emmen negende werd in het zadel van Kaiser Dmh, een KWPN hengst van Cardento. Op elf kwam Pim Mulder met It's Possible Srk (Berlin). 

De overwinning werd geboekt door de Pool Przemyslaw Konopacki en No Limit 67 (Numero Uno). Op twee kwam Christopher Smith met de 9-jarige Messarado Blue voor Kevin Jochems en de Zangersheide dochter van Lector van den Bisschop. 

Fleur Holleman stuurde de KWPN ruin Faltic zonder fouten naar de eindmeet (Baltic VDL) en werd met het fokproduct van N.H.G. Broeders op acht geplaatst. Voor hen op zeven kwam de KWPN merrie Floor (Zirocco Blue) onder de Belg Wim Vinckx. Voor Siebe Leemans was er in het zadel van Gem Vd Riloo Z (Gemini CI XX) de vijftiende plaats. 

Resultaten