Melvin Greveling en Bacardi O schitteren in Finale 8-jarigen van Vejer

Melvin Greveling en Bacardi O schitteren in Finale 8-jarigen van Vejer

In de Sunshine Tour werd de finale voor achtjarige paarden een dag later gereden dan de rest. In deze rubriek eiste Melvin Greveling in het zadel van Bacardi O een plek in de top tien op. Ook in de andere proeven verscheen Nederlands talent.

In het zadel van de BWP merrie Quana van Klapscheut (Iron Man vd Padenborre) werkte Olivier Philippaerts het 1.45m hoge parcours zonder fouten af en had in de barrage een tijd van 40,72s wat hen op kop zette. Daarnaast kwam hij ook aan de start op de Mosito van het Hellehof-hengst Qnokke de Muze waarmee hij een tijd afklokte van 41,67s en nog eens tweede werd. Met drie honderdsten van een seconde verschil ging het brons naar de Brit William Fletcher met Calixte Heartbreaker Z. 

Melvin Greveling greep met de Bellini Royal-dochter net naast een plek in de barrage door tijdsfouten maar werd toch nog achtste. 

Sanne Thijssen rijdt mooi resultaat in CSI4* Medium Tour 1.45m én CSI4* Medium Tour 1.20m

Samen met KWP-ruin Jelte DD wist Sanne Thijssen zich in de CSI4* Medium Tour 1.45m naar de elfde plaats te rijden. De ruin is een nakomeling van Fernando-H. De winst in deze rubriek ging naar de Spanjaard Leticia Riva Gil met Cadum de Champloue (Diamant De Semilly).

Later op de dag kon de amazone ook in de 1.20m foutloos rijden. Met de KWPN-merrie Kyra Betty (Latour Vdm) reed ze naar de zevende plaats. Alsook de achtste plaats schreef ze hier op haar naam. Ditmaal deed ze dat met Caipirinha Z (Romero). 

Amke Bekhuis rijdt naar de achtste plaats in CSI4* Meidum Tour 1.30m

In de 1.30m was het Amke Bekhuis die voor Nederlands kleur zorgde. Samen met KWPN-merrie Ligeunerin VDL wist ze op een tijd van 71.90s naar de achtste plaats te rijden. De merrie is een nakomeling van Corporal VDL. 

KWPN-merrie Nevada TE landt derde bij zesjarigen

In de CSIYH1* zesjarige paarden op een hoogte van 1.25m kon KWPN-merrie Nevada TE, een nakomeling van Comme Il Faut, naar het brons rijden. Dat deed ze onder het zadel van de Ier Andrew Farren. De winst in deze proef ging naar Pablo Garcia-Gallardo Carcia met PVD Constanza (Cornet Obolensky).



Resultaten