Riyad en Praag zullen afwisselend de Global Champions Playoffs ontvangen

Riyad en Praag zullen afwisselend de Global Champions Playoffs ontvangen

BREAKING NEWS!

De prestigieuze Global Champions Playoffs (GC Playoffs) staan op het punt om aan een spannende reis te beginnen, aangezien de bevestigde locaties voor de jaren 2024 tot 2029 zijn aangekondigd. De organisatoren hebben plannen onthuld om de Playoffs jaarlijks af te wisselen tussen Riyad en Praag, te beginnen in 2024, waarbij Riyad het evenement organiseert in even jaren en Praag de teugels in oneven jaren overneemt.

De beslissing om tussen deze twee iconische steden te rouleren, weerspiegelt de mondiale aantrekkingskracht en groei van de sport van het springpaardrijden. Riyad en Praag, elk met hun unieke culturele landschappen en fervente paardensportgemeenschappen, zullen een ongeëvenaard podium bieden voor het tonen van 's werelds beste ruiters en paarden in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix en de GCL Super Cup.

"We zijn verheugd deze baanbrekende rotatie tussen Riyad en Praag voor de Global Champions Playoffs aan te kondigen, aangezien het een nieuw hoofdstuk markeert in de geschiedenis van de Playoffs," zei Jan Tops, oprichter en president van de Longines Global Champions Tour en GCL. "Deze strategische zet benadrukt niet alleen de wereldwijde aard van onze sport, maar opent ook nieuwe mogelijkheden om het bereik ervan uit te breiden en in contact te komen met diverse doelgroepen wereldwijd."

De GC Playoffs staan bekend als het hoogtepunt van de paardensport, waarbij elite-atleten en enthousiastelingen van over de hele wereld samenkomen. Met een prijzenpot die kan wedijveren met elk groot sportevenement, bieden de Playoffs een opwindend format voor fans, eigenaren, ruiters, teams en belanghebbenden.

"De aankondiging dat Praag de GC Playoffs in 2025 zal organiseren, vervult ons met immense trots en opwinding," zei Jan Andrlík, evenementdirecteur van de GC Prague Playoffs. "Het is geweldig om de O2-arena volgend jaar weer op de kalender te hebben staan en het unieke evenement voor de toekomst veilig te stellen."

In Riyad is de anticipatie eveneens hoog, met fans die vol spanning uitkijken naar de komst van de GC Playoffs in november 2024. "Riyad is vereerd om de GC Playoffs voor het eerst te mogen organiseren in 2024," zei Rayan Khuraishi, evenementdirecteur van Riyad. "We staan klaar om ruiters, fans en toeschouwers van over de hele wereld te verwelkomen om de sensatie van individueel en team springpaardrijden op zijn best te ervaren."

De afwisselende locaties beloven een nieuwe dimensie toe te voegen aan de GC Playoffs, waarbij fans en deelnemers de mogelijkheid krijgen om verschillende culturen en sferen te ervaren terwijl ze de gedeelde passie voor paardensport uitdragen.



Bron: Persbericht