Beau Schuttelaar snelt naar zege in Young Horses Kronenberg

Beau Schuttelaar snelt naar zege in Young Horses Kronenberg

De Nederlanders zijn sterk bezig bij de Peelbergen, met twee op twee in de afgelopen ochtendrubrieken. Bij de jonge paarden had Beau Schuttelaar het gas volledig opengedraaid bij Merminda F Z. 

De zesjarige dochter van Maestro van de Bisschop liet geen enkele keer de beentjes hangen en werd door Schuttelaar in 62,23 seconden over de finish gereden. Die tijd was ruim vijf(!) seconden sneller dan alle anderen! Het duo was zo de ongenaakbare winnaar. De top drie was overwegend Nederlands met het zilver voor Pim Mulder in het zadel van de zesjarige Messe (v. Carrera VDL). Het brons ging richting Duitsland en was voor Bernd Döller met Kirabell 8 (v. Kannan). 

Op vijf zagen we Marwin van den Nieuwenhuijzen op Conthaghina Star (v. Conthargos PS). Joep van der Kampen werd zesde met Menno H (v. Stakkato Gold), voor Dave Maarse en Quick Boy W Z (v. Quickly de Kreisker). Remco Been was met Mercurius (v. Ibolensky) de laatste Nederlandse combinatie in de top tien en werd achtste.

De beste vijfjarige zagen we terug op tien. Daar stond de KWPN ruin Netflix VK (v. Zirocco Blue VDL) onder de Italiaanse Alexa Larkin.

Volledige uitslag