Meike Zwartjens grijpt brons in 3* München

Meike Zwartjens grijpt brons in 3* München

Als enigste Nederlandse aan de start drukte Meike Zwartjens haar stempel in de 3* competitie van München-Riem. De amazone was met Denzel Tivoli Z (v. Denzel v't Meulenhof) goed voor het brons! 

Slechts zeventien combinaties kwamen aan de start in de 3* 1.45m hoge rubriek van München. De rubriek werd over twee fasen verreden, waar slechts twee combinaties al het hout onaangeroerd lieten. Voor Zwartjens zette Denzel Tivoli Z (v. Denzel v't Meulenhof) zijn beste beentje voor. De eerste fase konden ze zonder fouten doorstaan, helaas in de tweede fase viel een balk uit de lepels. Het duo had met 35,51 seconden de snelste tijd maar moest met vier strafpunten genoegen nemen met het brons. 

De overwinning bleef in eigen land en was voor Lea Sophia Gut met Horse Gym's Landinos (v. Lord Z). Zij bleven dubbel foutloos in een tijd van 36,54. Op twee volgde de Ierse Thomas Ryan in het zadel van Di Cantero van der Hulst Z (v. Diamant de Semilly), zij finishten zonder fouten in 38,72 seconden.


Volledige uitslag

Vincent Dings en Kars Bonhof in top tien van 3* 1.45m

In de 'Gruppenspringprüfung' sprongen Vincent Dings en Kars Bonhof naar een plaats in de top tien. Slechts twaalf ruiters mochten een tweede ronde rijden, waaronder zij twee. Dings begeleidde Ivory HDH (v. Cream On Top) foutloos doorheen het parcours en was met 54,55 seconden goed voor de zesde plaats. Bonhof had op Ivoor in de basisronde al twee tijdsfouten tegen en ook in de tweede ronde kwamen er vier strafpunten bij. Zij besloten uiteindelijk op tien. 

Volledige uitslag