Bart Lips en Sabrina van Rijswijk delen het podium in GP-kwalificatie van Lier

Bart Lips en Sabrina van Rijswijk delen het podium in GP-kwalificatie van Lier

Tijdens de Valentijns Tour van het Azelhof konden Bart Lips en Sabrina van Rijswijk voor een overwegend Nederlands podium zorgen en grepen zilver en brons in de CSI2* 1.40m Grote Prijs-kwalificatie. 

Het 1.40m hoge parcours werd rechtstreeks tegen de klok afgewerkt door de 99 aanwezige combinaties. Foulon had de 9-jarige BWP hengst Pickup de Rase onder het zadel voor deze uitdaging. Met de zoon van Jingo Di Dieu d'Arras werkte de amazone het parcours keurig foutloos af en had daarbij de snelste tijd. Het podium werd verder afgewerkt door Nederlandse combinaties, die beide rekenden op Belgische springkracht! Bart Lips had de Zangersheide ruin Davinci Z (Dutch Capitol Z) onder het zadel en werd tweede voor Sabrina van Rijswijk en de BWP merrie Quinci vd Bisschop, een 8-jarige dochter van Harley.

Voor Tom Schellekens werd de negende plek genoteerd in het zadel van de KWPN merrie Interessant van de Zietfort (Damian W). Jorinde Dolfijn bracht de KWPN ruin Justique (Diamant de Semilly) naar elf. 

Resultaten

Lips zette zijn goede vorm verder in de afsluitende rubriek van deze eerste dag op de Valentijns Tour en bracht de 9-jarige Ding Dong Van Overis Z (Diamant de Semilly) naar de vierde plaats in de CSI1* 1.30m rubriek.