KNHS en Assendelft bereiken akkoord over afscheid

KNHS en Assendelft bereiken akkoord over afscheid

De KNHS en haar algemeen directeur, Patrice Assendelft, hebben overeenstemming bereikt over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst van Assendelft. Reden voor zijn vertrek is dat de verwachtingen van bestuur en Assendelft te veel uiteen bleken te lopen.

Cees Roozemond, voorzitter van het KNHS-bestuur, licht het vertrek van Assendelft toe: “Helaas hebben wij in overleg met Patrice moeten constateren dat de verwachtingen van bestuur en Patrice te veel uiteen bleken te lopen. Uiteraard hadden wij het liever anders gezien, maar gelukkig zijn we er samen uitgekomen. We wensen Patrice een hele mooie toekomst toe.”

Patrice Assendelft: “Natuurlijk hoop je op een andere uitkomst als je begint aan een nieuwe uitdaging. Helaas is dit anders gelopen. Ik wens de KNHS en iedereen waarmee ik heb samengewerkt het beste toe.”

Assendelft, voorheen werkzaam bij de KNMV, was 1,5 jaar de algemeen directeur van de KNHS en opvolger van voormalig directeur Theo Fledderus die in 2022 met pensioen ging. Omdat het vertrek van Assendelft onverwacht is gaat de KNHS eerst de tijd nemen om na te denken over de invulling van de ontstane vacature van algemeen directeur. Het huidige managementteam zal de taken van Assendelft voorlopig overnemen, ondersteund door het bestuur waar nodig en samen met alle medewerkers aan de slag gaan met het door de KNHS-ledenraad goedgekeurde jaarplan voor 2024.


Bron: KNHS
F. ©: Arnd Bronkhorst