Twee Nederlandse fokproducten schitteren op het podium in Abu Dhabi, Richard Howley wint GP-kwalificatie

Twee Nederlandse fokproducten schitteren op het podium in Abu Dhabi, Richard Howley wint GP-kwalificatie

22 combinaties plaatsten zich in de CSIO5* 1.50m Grote Prijs kwalificatie van Abu Dhabi voor een spannende barrage, 19 van hen kwamen in actie. Richard Howley trok aan het langste eind en kon rekenen op de Nederlands gefokte Zodiak du Buisson Z. Voor Henrik von Eckermann was er Nederlands springkracht onder zijn zadel met Iliana.

Marlon Modolo Zanotelli (BRA) leidde met Like A Diamond van het Schaeck, een Belgisch fokproduct, de uitslag. Met de BWP merrie van Diamant de Semilly had hij de tijd op een snelle 40,08s gezet. Veel combinaties strandden achter hem tot Richard Howley (IRL) in actie kwam. De Ier stuurde de Zangersheide ruin van VDL Zirocco Blue in 38,94s naar de finish en bleek de snelste. De nummer één van de wereld, Henrik von Eckermann (SWE) moest genoegen nemen met het brons voor de KWPN merrie Iliana (Cardento). Zij hadden een tijd van 40,39s. 

Jörne Sprehe (GER) en de 10-jarige Toys (Toulon) hun tijd van 41,57s bezorgde hen de vierde plaats. De top vijf werd afgerond door Peder Fredricson (SWE) en Alcapone des Carmille (Diamant de Semilly). 

Resultaten


F. ©: Helen Cruden