Thamar Zweistra met Hexagon's Ich Weiss beste Nederlandse in Wereldbeker Dressuur Göteborg

Thamar Zweistra met Hexagon's Ich Weiss beste Nederlandse in Wereldbeker Dressuur Göteborg

De FEI Dressuur Wereldbeker Freestyle tijdens de Gothenburg Horse Show leverde enkele verrassende resultaten op. Thamar Zweistra zorgde met Hexagon's Ich Weiss voor het beste Nederlandse resultaat kort gevolgd door Dirk-Jan van de Water.

Gisteren reed de Belg in het zadel van de 16-jarige BWP ruin nog naar het zilver in de Grand Prix. De jury zette hen unaniem op één en dat bewees ook hun eindscore van 78,300%. Met ruime voorsprong hielden ze de Zweedse Maria von Essen met Invoice (Jazz) achter zich. Zij werden tweede met een score van 76,200%. Spanje's Borja Carrascosa besloot met het brons voor Sir Hubert NRW (Sir Heinrich Old) dankzij een score van 75,630%. 

Thamar Zweistra zorgde voor het Nederlands kleur in deze rubriek met een vijfde plaats voor Hexagon's Ich Weiss. Met de 11-jarige hengst van Hexagon's Rubiquil werd de amazone eenmalig op twee, een keer op vier en drie maal op vijf geplaatst door de jury. Hun gemiddelde kwam neer op 75,050%. Dirk-Jan van de Water werd zevende nadat hij 71,305% kreeg voor zijn proef met Hexagon's Grandville (Hexagon's Louisville). 

Resultaten