Nol van de Pas en Easy Nevada vd Bernsehoeve Z eindigen Grote Prijs van Gent in schoonheid

Nol van de Pas en Easy Nevada vd Bernsehoeve Z eindigen Grote Prijs van Gent in schoonheid

De Nederlandse combinaties eisten heel wat klasseringen op in de CSI1* Grote Prijs van Gent. Nol van de Pas mocht mee in de ereronde schitteren dankzij zijn plek in de top tien!

De 19 finalisten in de barrage van deze eerste Grote Prijs rubriek in Gent hadden duidelijk allemaal één ding gemeen: Hun zinnen stonden op de winst. Toen Jelle Sappin aan de start kwam met de 6-jarige Sakata vd Knuffel (Karajan) stond Pieter Jan Anthonissen op kop met de BWP merrie Odessa C (Thunder vd Zuuthoeve). Sappin had één honderdste te veel om de leiding over te nemen en zette zich achter Anthonissen in de voorlopige uitslag. Het bleek echter niet onmogelijk om de tijd nog te kloppen want Paulien Schepers reed er 31 honderdsten vanaf op Corriere 3 (Corrado I). Maar toen kwam Xander van Es aan de start! De jonge ruiter deed wat onmogelijk leek en reed nog eens bijna twee(!) seconden van de toenmalige snelste tijd. Met nog maar twee combinaties te gaan leidde van Es met Impuls vd Heffinck. Gaëlle de Meyer werd vijfde met Queen van de Tramroute (Kadans vd Mispelaere).

Nol van de Pas liet in het zadel van Easy Nevada vd Bernsehoeve Z, een 10-jarige dochter van Elvis ter Putte, al het hout in de lepels liggen en was snel genoeg om zich op de zesde plaats te klasseren. Wat verder konden nog heel wat Nederlandse combinaties zich laten opvallen. Zo zagen we Pam Nieuwenhuis met de 6-jarige KWPN ruin Norton Jvl (Chacoon Blue) op tien gevolgd door Kessy van Berlo en Netflix (Spiros Z) op elf. Bar Moerings reed Mivesther (Vigo d'Arsouilles) naar twaalf voor Amber Fijen en Mr. King (Stakkato Gold). Prijzengeld werd ook nog uitgereikt aan Wesley Mulder op Milaviana (Carrera VDL). 

Resultaten