Malin Baryard-Johnsson staat haar mannetje in CSI5* Grote Prijs van Doha

Malin Baryard-Johnsson staat haar mannetje in CSI5* Grote Prijs van Doha

De CHI Al Shaqab kwam zaterdagavond ten einde met de CSI5* 1.60m Al Shaqab Grand Prix van Longines. Ervaring blonk uit in deze hoofdklasse toen Malin Baryard-Johnsson stuurde naar succes aan boord van H&M Indiana.

Slechts twaalf van bijna 40 combinaties haalden de barrage. De top drie slaagde erin om binnen hetzelfde tijdsbestek te eindigen. De snelste tijd werd neergezet door Malin Baryard-Johnsson. De Zweedse amazone stuurde een foutloze ronde aan boord van H&M Indiana, een 16-jarige merrie van Kashmir van Schuttershof, en eindigde in 43,19s. Slechts vier honderdste van een seconde later kwam Eduardo Alvarez Aznar. In het zadel van de al 19-jarige Rokfeller de Pleville Bois Margot, had de Spanjaard een tijd van 43,23s wat hem op de tweede plaats zette. De Belg Wilm Vermeir had ook behoorlijk wat ervaring onder zijn zadel met de 16-jarige Iq van het Steentje (Toulon). Het paar eindigde als derde met een tijd van 43,88s.

De Belgische ruiters lieten hun stempel achter, aangezien Pieter Devos vierde werd met Jarina J, een 10-jarige merrie van Cicero Z Van Paemel. De vijfde en laatste foutloze barrage werd gereden door John Whitaker en Equine America Unick du Francport (Zandor).

Resultaten