Amerikaanse team verovert winst in Nations Cup Mexico

Amerikaanse team verovert winst in Nations Cup Mexico

De tweede ronde van de Longines FEI Nations Cup van Mexico legde een grote druk op de schouders van Laura Kraut (USA). Kraut was als laatste aan de beurt en moest met haar Baloutinue (v. Balou du Rouet) een foutloze ronde neerzetten. 

Kraut en haar dochter van Balou du Rouet zijn al ervaren op het hoogste niveau met meer dan 750.000 euro aan prijzengeld dat ze verzameld hebben. Het duo stelde de overwinning voor hun team veilig in een barrage tegen Mexico's Eugenio Garza Perez. 

Kraut deelde de Nations Cup overwinning met Kent Farrington met Landon (Comilfo Plus), Jessica Springsteen met Don Juan van de Donkhoeve (Bamako de Muze) en Bliss Heers met Antidote de Mars (Diamant de Semilly). 

Gastland Mexico volgde als tweede op het podium nadat Garza en Contago (Cornet Obolensky) ongeveer twee seconden langzamer waren dan Kraut. Canada werd derde!

In de barrage bleek de galoppade de grootste verschilmaker

"We zagen Eugenio zijn ronde rijden, en toen ik de ring betrad, zei Kent: 'Je normale snelheid zal snel genoeg zijn,'" zei Kraut. "Dus toen ik begon, ging ik misschien een tikje sneller dan mijn normale snelheid."

"Ik kon niet blijer zijn met hem. Hij is waarschijnlijk het paard van mijn leven," voegde ze eraan toe. "Dat is een groot statement, want ik heb een aantal ongelooflijke paarden gehad."

De Verenigde Staten gaan al vroeg aan de leiding in de divisie Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ met 100 punten. Mexico staat tweede met 90 punten en Canada is derde met 80 punten. De divisie gaat verder op 14 mei 2023 in San Juan Capistrano (VS).


Volledige uitslag