Eén stermerrie op Limburgse thuiskeuring

Eén stermerrie op Limburgse thuiskeuring

Vandaag zijn er via de thuiskeuring in Limburg drie spring- en negen dressuurpaarden beoordeeld. Aan de sport-sgw merrie Diva D (v.Tampa) kon inspecteur Stan Creemers het sterpredicaat toekennen.

De Tampa-dochter Diva D sport-sgw (uit Wendola-B pref PROK van Pharaon xx, fokker J.G.N.E. van Dooren uit Boekel) van F.E.J. Gorter uit Maastricht was actief in de internationale sport tot op CCI2*-L niveau en kreeg 70 punten voor exterieur. “Dit is een royaal ontwikkelde, langgelijnde merrie die voldoende correct gebouwd is. Dat in combinatie met het sportpredicaat leverde haar vandaag het sterpredicaat op”, lichtte Stan Creemers toe.

De driejarige springmerrie Perrolien Vika (Chaqui Z uit Lucien Vika elite IBOP-spr PROK D-OC van Connect) van fokkers J.W. Vink en J.M. Kateman uit Ottersum beoordeelde hij met 75 punten voor exterieur, waarmee ze een mooie eerste stap richting sterpredicaat heeft gezet. “Dit is een aansprekende, jeugdige merrie die goed in het rechthoeksmodel staat. Wanneer zij succesvol deelneemt aan een aanlegtest, de stamboekkeuring of het sportpredicaat behaald wordt zij ster.” Samen met inspecteur Floor Droge kon hij aan de Taminiau-dochter Paranka M&M (uit Daranka V PROK van Johnson) van fokker M.A. Bolsenbroek ook 75 punten voor exterieur toekennen. “Dit is een aansprekende merrie met een mooi front, die goed in het rechthoeksmodel staat.”


bron: KWPN.nl