Stoeterij Sterrehof's Ivo Campagne: "De basissport is van het allergrootste belang"

Stoeterij Sterrehof's Ivo Campagne: "De basissport is van het allergrootste belang"

Met de afronding van een iconisch tijdperk in de paardensport, richt de gemeenschap haar blik op de toekomst. Stoeterij Sterrehof, onder leiding van Ivo en Ellen Campagne, sluit na meer dan zeventien jaar haar deuren maar niet voordat nog een laatste keer de Stoeterij Sterrehof Trofee verreden wordt, waarvan de finale typerend plaatsvindt tijdens Outdoor Gelderland. "De basissport is van het allergrootste belang," benadrukt Ivo Campagne.

Foto: Marc Houtzager en Sterrehof Calimero

Ivo Campagne benadrukt het belang van het bevorderen van de sport in de komende jaren. "De promotie van de paardensport wordt vele malen belangrijker," verklaart hij. 

Stoeterij Sterrehof Trofee

Een van de opmerkelijke nalatenschappen van Stoeterij Sterrehof is de Stoeterij Sterrehof Trofee, een competitie die jong talent en basisniveau ruiters in de schijnwerpers plaatst. Deze wedstrijden, verspreid over Gelderland, vormen een belangrijk platform voor opkomende sterren en zijn een erkenning van het fundamentele belang van de basissport voor de toekomst van de sport.

“We wilden graag de jongelui en breedtesport bij de topsport betrekken. De achterliggende gedachte is dat de basissport van het allergrootste belang is, want hier komt uiteindelijk de top uit voort! We hopen dat dit de lijntjes met de topsport ook verkort. Het enthousiasme en de overweldigende respons van de breedtesport is heel mooi om te zien.”

"De promotie van de paardensport wordt de komende jaren vele malen belangrijker!"

In een tijd van verandering en transformatie, laten we de woorden van Ivo Campagne ter harte nemen: "De jeugd heeft de toekomst, dus laten we de jonge mensen er zoveel mogelijk bij betrekken. De promotie van de paardensport wordt de komende jaren vele malen belangrijker. Dat wordt nog een hele klus!”, signaleert de paardenman pur sang." De toekomst van de paardensport is helder, en met vastberadenheid en eenheid zal het een tijdperk van ongekende bloei en succes tegemoet gaan. 

"We zijn er allemaal bij gebaat dat het aantal liefhebbers van de paardensport blijft groeien. Eén van de manieren om dit te bewerkstelligen is dat zoveel mogelijk mensen op stallen komen waar het allemaal goed voor elkaar is. Zo laten we de tegenstanders zien dat er goed voor de paarden gezorgd wordt en dat de concoursen veilig en professioneel worden georganiseerd. Dus laten we samen veel mensen verwelkomen en zorgen dat de sport positief in de pers komt."




Bron: Outdoor Gelderland (bewerkt)