Horse Event: Rieky Young gastblogger voor Equnews

Horse Event: Rieky Young gastblogger voor Equnews
Equnews is natuurlijk van de partij op het grootste hippische spektakel van het jaar. Dan hebben we het uiteraard over Horse Event. Het evenement voor jong en oud, voor de hobby/amateur ruiter tot professionele ruiter.

Om ook jullie als onze lezers een graantje mee te laten pikken van het Horse Event, hebben wij onder andere reining amazone Rieky Young gevraagd als gastblogger.

Als jonge meid groeide Rieky Young op tussen de paarden van haar vader Jan van Osch. In hun woonplaats in Vorstenbosch had hij een stal waar hij onder andere het trickriding team 'The Future Guys' trainde. Ook Rieky reed in dit team mee, maar besloot zich toch meer op dressuur te gaan richten. In de jaren '80 begon Rieky met de Amerikaanse vorm van dressuur: reining, een tak van de westernsport. Rieky heeft zich hierin sterk ontwikkeld en ze heeft vele Nederlandse titels en enkele Europese titels gewonnen. Zo won ze in 2004 de Lawson Trophy in Duitsland en stond ze bovenaan de wereldrangslijst van de NRHA USA. De amazone is getrouwd met Dave Young, die evenals Rieky liefhebber van de westernsport is.

In februari 2011 heeft de KNHS Rieky aangesteld als trainer van de reining jeugd. In deze functie zal zij de bondscoach reining ondersteunen in de begeleiding van junioren en Young Riders. Rieky is verantwoordelijk voor de training van de junioren en Young Riders in de leeftijd van 14 tot en met 21 jaar.

Met haar nieuwe toppaard Brady Chex (eigendom the Brady Bunch) is Rieky de beste Reining ruiter op de FEI Reining World Ranking. In 2011 won ze met Brady Chex ook goud op de World Reining Finals.

Rieky zal op Horse Event verschillende clinics geven op de vrijdag en de zondag. Zo zal zij onder andere laten zien hoe je aan de slag gaat met een jong westernpaard, zal zij een clinic geven over het western rijden, hier worden ook het spinnen en het maken van sliding stops besproken en zal zij samen met dressuurtalent Dana van Lierop een clinic verzorgen over de raakvlakken tussen dressuur en reining.