Horse Event: Ook Jesse Drent zal gastbloggen voor Equnews

Horse Event: Ook Jesse Drent zal gastbloggen voor Equnews
Op Horse Event bevinden zich dit weekend vele clinicgevers. Hiervan is ook de zeer populaire 18-jarige Jesse Drent er één van. Samen met zijn showteam maatje Eva Roemaat zijn zij het team achter Nalanta. Hier draait het om vrijheidsdressuur die volledig is gebaseerd op het spelenderwijs aanleren van natuurlijke bewegingen in zoveel mogelijk vrijheid. Bij Nalanta staat het plezier en de samenwerking tussen mens en dier hoog in vaandel en daarom nemen zij alle tijd om hun viervoeters deze vorm van dressuur aan te leren.

Samen geven ze in zowel Nederland als het buitenland verschillende shows en demonstraties.

Jesse Drent begon op zijn 9e jaar met paardrijden en is toen hij 14 was in de vrijheidsdressuur beland. Zijn paarden zijn dan ook zijn beste maatjes. Inmiddels studeert hij aan de opleiding 'Paardenhouderij Management'.

Drent over de vrijheidsdressuur met zijn paarden: "Ik vind het liggen geweldig, omdat het totale overgave is. Het kusje geven is lief, de spaanse pas vind ik een prachtig gezicht en dat vind ik net als bij de buiging".

Het team van Nalanta en dus ook Jesse Drent vinden we terug in verschillende clinics over de aankomende drie dagen Horse Event:

Zo geven zij clinics in het rijden zonder zadel, een clinic met hun supershets, hoe om te gaan met een jong paard in de vrijheidsdressuur, zijn er verschillende meet&greets waar je dit leuke team kan ontmoeten en zal ook de boekpresentatie zijn, van het boek: "Passie voor Paarden", geschreven door Jesse Drent.