Flanders Embryo Auction: 52.000 euro voor ongeboren broer of zus H&M All-In

Flanders Embryo Auction: 52.000 euro voor ongeboren broer of zus H&M All-In

Afgelopen zaterdag werd er op Flanders Embryo Auction sterk geboden voor enkele knallers van formaat. Er werden 22 springembryo's verkocht waarvan de hoogste prijs geboden werd voor een embryo dat een volle broer of zus van H&M All In zal voortbrengen. All Inn is de Olympische topper van Zweedse ruiter Peder Fredericson. Deze Kashmir van het Schuttershof x Andiamo emrbyo ging voor maar liefst 52,000 euro onder de hamer. 

Wat als je er niet in slaagt om de volle broer van het topspringpaard H&M All-in tijdens de Flanders Foal Auction in augustus te kopen? Dan kun je je slag slaan in Flanders embryoveiling en dat gebeurde gisteravond ook op Sentower Park. Een Belgische ondernemer liet de broer eerder dit jaar voor 130.000 euro aan zich voorbijgaan, maar kocht de volle broer of zus die nog geboren moet worden nu voor 52.000 euro.

Vele embryo's uit Grand Prix-merries onder de hamer

Voor 38.000 euro kwam de Chacco Blue uit de Grand Prix-merrie Kirby de Muze (Nabab de Reve) in Zweedse handen. Twee brachten er 32.000 euro op: de Balou du Revento uit World Cup merrie Ciske van Overis (Celano) gaat naar Duitsland en de Chacco Blue uit 1.60m Grand Prix merrie Babylotte (Dollar du Murier) gaat naar Nederland. Naar Amerika voor 30.000 euro vertrekt in de toekomst de Heartbreaker x Chacco Blue uit de 1.60m Grand Prix merrie Chapeau 10. Afgeslagen voor 26.000 euro werden de volle broer of zus van Carrera VDL (Cardento VDL x 1.50m springmerrie Vantiels Esprit v. Baloubet du Rouet) en de Emerald uit Grand Prix merrie Funky de Muze (Vigo d’Arsouilles), die respectievelijk naar Canada en België gaan. 

Tien verschillende landen gingen naar huis met embryo

In totaal waren er acht Belgische aankopen, vier Nederlandse, twee Ierse en ging er één embryo naar Frankrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Polen, Duitsland, Amerika en Canada.

Gastsprekers Rosie en De Cleene presenteerde de veiling

De sfeer zat er goed in in de sfeervolle lounge van Sentower Park in Opglabbeek, waar gastspreker Dirk Wilem Rosie en veilingmeester Louis De Cleene met schwung de collectie met 24 embryo’s presenteerden en veilden. Onder de 200 gasten was er veel interesse en zo werden tien ongeboren veulens ter plekke verkocht. De andere twaalf verkochte embryo’s hebben een nieuwe eigenaar gekregen via telefonische (5) en online (7) eindbiedingen. Samen brachten ze 485.000 euro op, oftewel 22.045 euro gemiddeld. “Het was wederom een zeer goede en gezellige veiling met mooie prijzen. Diverse vaste klanten hebben iets aparts vastgelegd voor de toekomst, maar er waren ook weer nieuwe kopers. Dankzij de fokkers konden we een heel bijzondere collectie presenteren. Zo kwamen maar liefst zes embryo’s uit een Grand Prix-merrie en daar is enorm veel vraag naar”, vertellen Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts. 

Nieuwe veiling in Sharjah

Nieuwe aanmeldingen van embryo’s stromen ondertussen binnen voor de volgende veiling, al staat de collectie al min of meer vast. Op vrijdag 4 februari zal het Flanders team weer een live en online embryoveiling organiseren in Sharjah, dichtbij Dubai.

Bron: persbericht