Guillaume Batillat stuurt topruin Baby Love op vijftienjarige leeftijd met pensioen

Guillaume Batillat stuurt topruin Baby Love op vijftienjarige leeftijd met pensioen

Guillaume Batillat kondigde op zijn sociale media het pensioen aan van zijn toppaard Baby Love (v. Lupicor). Er waren geen gezondheidsproblemen in het spel voor de vijftienjarige KWPN'er. Maar het team van Baby Love wil zijn sportieve carrière op een mooi moment en in de beste omstandigheden afsluiten. De ruin heeft er een prachtig jaar opzitten met twee overwinningen in de 2* Grote Prijzen. 



Baby Love, die door Christelle Perron werd gekocht toen hij twee jaar oud was, werd uiteindelijk opgeleid door Jacques Martin en ging onder het zadel van Ludovic Gaudin verder. Vervolgens kwam hij vier jaar geleden bij het team van Guillaume Batillat terecht. Vanaf het begin toonde het duo een mooie samenwerking en sindsdien hebben ze samen vele successen behaald in 2* en 3* wedstrijden.

"Gisteravond hebben we met Christelle officieel aan iedereen aangekondigd dat Baby Love met pensioen gaat... Het was belangrijk voor mij, na alles wat hij ons heeft gegeven, om hem te laten stoppen op een gezond en mooi moment. Kortom, Baby Love is voor mij een echte topper geweest. Hij zal nog enkele maanden op stal blijven om geleidelijk aan permanent te kunnen vertrekken naar grotere en betere weides", aldus Guillaume Batillat op zijn Facebookpagina. 

Bron: Facebook Guillaume Batillat, SFL
Foto: 
Facebook Guillaume Batillat