Peter Spahn schrijft de Grand Prix van Exloo op zijn naam met Jeroen Poll

Peter Spahn schrijft de Grand Prix van Exloo op zijn naam met Jeroen Poll

In Exloo vond op afgelopen zondag de dressuurwedstrijd voor de Friese paarden plaats. Daar schitterden Peter Spahn en Jeroen Poll in de ring. Tussen een sterk deelnemersveld reed Spahn naar een eerste plaats in de Grand Prix. "Een geweldige rit en een onbeschrijflijk gevoel van kracht", zegt de enthousiaste Peter Spahn over zijn Sport Elite hengst. 

Met Spahn's tienjarige Fries Jeroen Poll (v. Anders 451) reden ze naar 69,293%. Nicky Snijder en Denzel STH (v. Tuschinsksi) namen de tweede plaats voor hun rekening en noteerden een score van 67,283%. Dit duo maakte amper een maand geleden hun debuut op dit niveau. Het podium werd vervolledigd door Vai Bruntink en Ebony (v. Painted Black). Deze combinatie ging naar huis met brons, te danken aan een score van 65,217%. 

Spahn's topper Jeroen Poll is een zoon van GP hengst Anders, die Spahn ook uitbracht op dit niveau. De vader Anders, Adel 357, reed ook de ring in met Peter Spahn in het zadel. Adel was het eerste Friese paard dat op zo'n hoog dressuurniveau prestaties wist neer te zetten. 

Bron: Phryso