Equisem bundelt alle hengsten in een handige app!

Equisem bundelt alle hengsten in een handige app!

Het nieuw fokkerijseizoen is in volle gang. Voor de beginnende (of meer ervaren) fokker kan het hengstenaanbod echter erg overweldigend zijn: elk jaar komen en nieuwe, jonge talenten op. Dit gecombineerd met de ‘gevestigde waarden’ kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daar speelt Equisem, een nieuwe applicatie die alle hengsten verzamelt, handig op in. “We wilden vooral een handig, overzichtelijk beeld van de verschillende hengsten geven” klinkt het bij de ontwikkelaars.

Hengstenapplicatie

“Aangezien er inderdaad erg veel hengsten zijn, leek het ons een goed idee om alle informatie in één app te verzamelen. Dit wilden we uiteraard combineren met een groot gebruiksgemak zodat de gebruikers van onze app snel de informatie vinden waar ze naar op zoek zijn. Gebruikers krijgen de keuze tussen spring- en dressuurhengsten. Met behulp van verschillende filters, zoals bijvoorbeeld stamboek, leeftijd, niveau, prijs en kleur kunnen ze zoeken naar de hengst die het best bij hun wensen past”, leggen ze uit.

Gebruiksgemak

“Als gebruikers een hengst gevonden hebben, kunnen ze met een simpele klik de hengst aan hun ‘favorieten’ toevoegen. Op die manier krijg je na het zoeken een handig overzicht van de hengsten die je het meest geschikt vond voor je merrie(s). Als je op een hengst klikt, kan je op zijn eigen pagina onder andere informatie over zijn stamboek, nakomelingen en moederlijn vinden. Bijkomende informatie zoals bijvoorbeeld ‘levend veulen garantie’ is ook op deze pagina terug te vinden. Tot slot geven we ook een overzicht van de hengstenhouders waar het paard beschikbaar is”.

Ook interessant voor hengstenhouders

De applicatie is bovendien niet enkel interessant voor fokkers, ook hengstenhouders kunnen hun voordeel uit Equisem halen: “Hengstenhouders kunnen ervoor kiezen om hun hengsten in onze app te adverteren. Dit is de ideale manier om hun hengsten via onze applicatie in de aandacht te brengen. Het leuke eraan is dat de computer altijd een willekeurige volgorde van hengsten kiest in het zoekoverzicht. Elke hengstenhouder heeft zo evenveel kans om met zijn hengst bovenaan te verschijnen”.

De app is volledig gratis en kan via de app-store en google play gedownload worden.