Opmerkelijk: merrie met helikopter naar het ziekenhuis gebracht

Opmerkelijk: merrie met helikopter naar het ziekenhuis gebracht


Een fokmerrie met een beenblessure moest hangend vanuit een helikopter naar het ziekenhuis worden gedragen omdat de sneeuw bij haar thuis in de buurt van Zürich te diep was om haar over de weg te vervoeren.De 13-jarige Rheemah van Maya Jones ligt nog steeds in het ziekenhuis en vecht tegen een mysterieuze infectie, maar Maya heeft goede hoop dat ze snel weer naar huis kan.


"Ik had geen idee wat er gebeurd was," zei ze. "Ik dacht dat ze misschien te vroeg wilde bevallen, want ze perste en kon niet opstaan. Het was een mysterie." De dierenarts vond een kleine zwelling aan een achterbeen, wat een ontwricht vetlokje bleek te zijn."Ik weet niet hoe het gebeurd is," zei Maya. "Misschien heeft ze zich het in het veld verdraaid; ze is hier geboren en kent elke steen en hoek, maar misschien is ze gestruikeld over een steen, dat kan altijd gebeuren."De dierenarts heeft Rheemah's been in het gips gezet."Toen hij haar wat medicijnen had gegeven, lukte het ons om haar overeind te krijgen; het zou gevaarlijk zijn geweest om haar zo lang te laten liggen," zei Maya.

De dierenarts zei ook dat Rheemah in het ziekenhuis moest worden behandeld en vanwege de bergachtige ligging van de tuin en de 50 cm sneeuw die onlangs was gevallen, kon dat alleen via de lucht; in een speciaal harnas dat door een helikopter werd gedragen. De reddingsactie leverde in ieder geval spectaculaire beelden op. 


Bron: Horse & Hound