Twee springhengsten goedgekeurd en vervolgens geveild bij DSP

Twee springhengsten goedgekeurd en vervolgens geveild bij DSP

Het recente Marbacher Weekend stond in het teken van de goedkeuring van jonge hengsten en een opvallende veiling. Tijdens het evenement werden zes jonge hengsten beoordeeld, waarvan er uiteindelijk twee goedgekeurd werden voor de fokkerij.

In de selectie van jonge hengsten kregen twee veelbelovende, driejarige springhengsten de goedkeuring voor de fokkerij. Deze jonge hengsten werden de volgende dag geveild en vonden nieuwe eigenaren. De eerste was Comme Cavelle, een Hannoveraanse hengst van Comme Prévu-Pasco, gefokt door Wolfgang Reich uit Heidenheim. Hij veranderde voor 36.500 euro van eigenaar en werd verkocht naar een Duitse stal. De tweede was Call me Crack, een Holsteiner van Crack-Carvallo, in eigendom van Peter Hettler in Pfullingen. Hij ging voor 29.000 euro aan de hamer en komt in een collectief van springstallen terecht.

Opvallend genoeg was de hoogste veilingprijs niet voor een hengst, maar voor de vierjarige merrie Fidelia, dochter van For Romance-Weltmeyer. Met een recent veulen en slechts twee maanden training voor de veiling, trok ze de aandacht van Amerikaanse Hunter-stallen, die haar kochten voor een indrukwekkende €63.000.

De gemiddelde prijs voor rijpaarden was €23.680, en voor pony's €12.500, wat lager was dan het voorgaande jaar.


Bron: St Georg