Diacontinus-nakomeling kampioen bij Hannoveraner Verband

Diacontinus-nakomeling kampioen bij Hannoveraner Verband

Het Hannoveraanse Freispringkampioenschap van dit jaar heeft niet alleen bekroonde springtalenten voortgebracht, maar heeft ook opwindende nieuwe ontwikkelingen onder het zadel onthuld voor vierjarige paarden. 

Onder de kritische blikken van Gilbert Böckmann en Thomas Schönig werden 36 driejarige Hannoveranen geëvalueerd in twee secties van het vrijspringen. De topper van de dag was een schimmel van Diacontinus-Silvio, gefokt door Johann Fuseler en gepresenteerd in Verden, die indruk maakte met een totaalscore van 27,8 punten, met hoogste beoordelingen voor stijl, vermogen en intelligentie tijdens het springen.

In een ander opzicht van het kampioenschap, bewees een telg uit de gerenommeerde fokkerij van de familie Dr. Jacobs in Bierbergen opnieuw zijn waarde. Tigerberry PJ, van Taloubet Z-Quidam de Revel, verdiende een indrukwekkende score van 27,6 punten. Ook haar halfbroers, de Celle-hengst Carridam en de Hann.Pr.St./prestatie-merrie Coolberry PJ, toonden hun winnende genen in Verden, terwijl hun moeder, St.Pr.St./prestatie-merrie Queensberry PJ, als tweede eindigde.

Ruitertest voor vierjarigen

Een opmerkelijke verandering dit jaar was de introductie van een ruitertest voor vierjarigen, waarbij 25 paarden werden beoordeeld op zowel springen als rijbaarheid. Cabo Mad Jo, gefokt en eigendom van Jochen Meyer, werd bekroond als beste van de groep met een totaalscore van 26 punten, onder de deskundige begeleiding van Hergen Forkert.

Voor Jochen Meyer betekent deze overwinning een terugkeer naar het podium in Verden, waar 16 jaar geleden Cabo Mad Jo's moeder, St.Pr.St. Schnappi Mad Jo, de vrijspringwedstrijd won. Met een dekgeldvoucher van Night Life VDL, geschonken door het VDL Stud, kan Meyer nu vol vertrouwen zijn volgende fokbeslissingen nemen.

Veelzijdigheid

Tot slot werden ook veelzijdig getalenteerde jonge paarden voor het eerst getest, waarbij zes vier- en vijfjarigen de uitdaging aangingen. Een hoogtepunt was de overwinning van een zoon van de Louisdor-Preis-finalist Valverde, gefokt door Jens Kötter, die met Franziska Barton in het zadel een score van 24,8 punten behaalde. Jens Kötter werd beloond met een dekgeldvoucher voor de geweldige Duplexx, waardoor hij enthousiast vooruit kan kijken naar toekomstige successen.


Bron: St Georg

F. ©: Hannoveraner Verband