Yves Willems is Nederlandse afgevaardigde in Big Tour, Chloë Yacob beste bij de pony's

Yves Willems is Nederlandse afgevaardigde in Big Tour, Chloë Yacob beste bij de pony's

Er werden in Opglabbeek opnieuw heel wat knappe resultaten neergezet door de Nederlandse jeugdcombinaties! Yves Willems zorgde in de Big Tour voor het beste resultaat terwijl Chloë Yacob voor een Nederlandse overwinning zorgde.

Voor de Big Tour werden de hindernissen opgetrokken tot een hoogte van 1.40m. Yves Willems rekende op de 10-jarige Odile van't Ruytershof (Jilbert van't Ruytershof) om van het hout af te blijven en slaagde in die opzet. Het duo plaatste zich net buiten het podium op vier. Paris Vandousselaere zadelde voor deze opdracht de 13-jarige Zangersheide hengst Virocondo Z (Va-Vite) en werd derde. De overwinning was hier voor Illi en de KWPN merrie Eolita L (Verdi TN). Voor Thijmen Vos en Feliek-H, een KWPN ruin van Azteca VDL werd ook een foutloze ronde genoteerd, zij werden achttiende.

Vos kon zich ook in de Small Tour laten opmerken en was met zijn elfde plaats voor de KWPN merrie Liletto, een 8-jarige dochter van Harley, de beste Nederlandse combinatie. 

In de Pony Small Tour ging Chloë Yacob een Nederlands podium vooraf en plaatste zich met de NRPS-ruin Kyro Stayerhof's Benjamin (Krachtpatser) op één. Mienie Vos volgde met ongeveer anderhalve seconde verschil op twee met Carrigoir Mandy (I Love You Melody). Op drie kwam Alisha Korf met Salto Patento, een 7-jarige dochter van de populaire Kanshebber. De top vijf werd besloten door Mees Boeren op Don Uitzendgroeps Kyran (Kraneveld's Kadans). 

De Children Small Tour leverde het brons op voor Sanne van Hoor en de KWPN merrie Filandria (Indoctro). Op vier volgde Anne Willemssen met Fast Forward (Zidane). Mees Boeren sprong hier naar zes met Dakota du Buisson Z (Dutch Capitol). 

Resultaten